Spring til indhold

Nicaragua

Generalkonsulatet i Granada lukker pr. 21. december 2015. Der arbejdes på at åbne et nyt generalkonsulat i Managua i løbet af 2016. Ved mistet pas kan danske statsborgere få udstedt EU-nødpas gennem den spanske ambassade i Managua.

Danmarks generalkonsulat i Nicaragua lukker permanent 21. december 2015. Alle henvendelser bedes derefter rettet til den danske ambassade i La Paz, Bolivia:

Tel +591 (2) 243 2070
Mail: visaalpbamb@um.dk eller lpbamb@um.dk

I nødstilfælde:

Uden for ambassadens åbningstid vil man i nødstilfælde have mulighed for at blive viderestillet direkte til Udenrigsministeriets 24/7 Borgerservice ved at ringe til +591 (2) 243 2070.

Ved behov for nødpas:

Skulle man have mistet sit pas under sin rejse i Nicaragua, kan man ansøge om provisorisk pas (EU-nødpas) på den spanske ambassade i Managua. Man skal dog være opmærksom på, at der kun er tale om et nødpas, der skal bruges til returrejsen til Danmark eller til nærmeste pasudstedende ambassade. Man kan normalt ikke rejse videre til fx USA med dette pas.

Inden man møder op på den spanske ambassade, skal man have kontaktet visumafdelingen på den danske ambassade i La Paz, Bolivia, for at få en nødvendig godkendelse. Den spanske ambassade skal bruge godkendelsen, en lokal politirapport for det mistede pas, en rejseplan og to fotos til sagsbehandlingen og udstedelsen af EU-nødpasset. Det koster 783 NIO, som skal betales i kontanter.

Kontakt til den konsulære afdeling ved ambassaden i La Paz, Bolivia: visaalpbamb@um.dk.

Visum og opholdstilladelser:

Ansøgninger om visum og opholdstilladelser til Nicaragua skal fortsat ske via ambassaden i La Paz, Bolivia.  

Registrér dig på danskerlisten:

Vi anbefaler, at du registrerer dig på danskerlisten, hvis du opholder dig i Nicaragua længere end 1 måned.

Vi bruger kun dine informationer i tilfælde af en nødsituation.

Registrer dig på danskerlisten her.