Spring til indhold

Visum og opholdstilladelse til Danmark, EU og andre nordiske lande

På de følgende sider kan du læse mere om, hvordan man som udlænding kan søge om visum eller opholdstilladelse til Danmark og andre nordiske lande gennem Den Danske Ambassade. Udover visumansøgninger til Danmark varetager Den Danske Ambassade også visumansøgninger til Finland, Island, Norge og Sverige for udlændinge. Se siderne til venstre for mere information om ansøgningsprocessen. Ved ansøgning om opholds- og/eller arbejdstilladelse til Danmark modtager ambassaden ansøgninger fra Bolivia, Ecuador og Peru. For generel information anbefales siden www.newtodenmark.dk. ​

Visum til Danmark

Der er visumpligt for bolivianske statsborgere til Schengen-området, og derfor skal alle bolivianske statsborgere have et Schengen-visum for at besøge såvel Danmark som andre lande i Schengen.

Visum ved kortere ophold, max 90 dage:

Ansøgere til et Schengen-visum til kort ophold skal dels udfylde et ansøgningsskema og dels møde personligt op i La Paz for at registrere sine biometriske oplysninger, dvs. 10 fingeraftryk, portrætfoto og underskrift.

Det anbefales at benytte Visa Self Service til at udfylde visumansøgning til Schengen elektronisk.

De biometriske oplysninger registreres gennem firmaet VFS Global.

Visum ved længere ophold, mere end 90 dage:

Ansøgning til for eksempel arbejdstilladelse, studievisum eller familiesammenføring skal også indgives til VFS Global. Her medbringes korrekt udfyldt ansøgningsskema samt minimumskravene for at ansøge. Det relevante ansøgningsskema kan findes på tjek Udlændingestyrelsens hjemmeside.

VFS Global

Calle 10 i Calacoto, nr. 7854, mellem Avenida Ballivián og Inofuentes
1. sal, kontor 4
La Paz, Bolivia

Tlf.: +591 22 79 18 89
Tlf.: +591 22 79 19 71

Hjemmeside: www.vfsglobal.com/Denmark/Bolivia

Åbningstider: 8.30 – 15.00 mandag til fredag