Spring til indhold

Danmark indfører biometriske opholdskort per 20. maj 2012

Iht. (EC) nummer 380/2008 af 18. april 2008 skal opholdskort udstedt efter 20. maj 2012 indeholde en elektronisk chip med billede, fingeraftryk samt underskrift som alle skal være optaget elektronisk. På denne måde vil sikkerheden mod falskneri samt misbrug af opholdskort være væsentligt forbedret.

 

Beslutningen om at indføre fingeraftryk i opholdskort er blevet truffet fra centralt hold i EU som en vigtig del i kampen mod terrorisme, menneskehandel, menneskesmugling, illegal indvandring samt anden transnational kriminalitet.

 

Biometri skal optages når en ansøgning modtages ved repræsentationen.
For at kunne udstede biometriske opholdskort, er det nødvendigt at have noget specielt udstyr for at kunne optage biometrien. Se nederst for link til de missioner som har dette udstyr

Kan jeg søge om opholds/arbejdstilladelse hvis en eller flere af mine fingre er beskadiget?
Iht. Lovgivningen skal biometriske data optages for at man ville kunne søge om opholds/arbejdstilladelse. Hvis ens pegefinger er beskadiget kan man optage fingeraftryk af en anden finger som alternativ.

Skal børn afgive fingeraftryk?
Nej. Fingeraftryk fra børn under 6 år skal ikke optages.

Hvad skal man medbringe?
Medbring ansøgningsskema og supplerende dokumenter (originaler som et sæt kopi af alle dokumenter). Kopier skal være i farve og i A4.

Babyer: Vi anbefaler at der medbringes et billede af barnet som overholder billedkravene I det tilfælde det ikke er muligt at tage billedet på ambassaden.

Kravene til billedet kan ses nedenfor.